Aktivnosti
Home Up Svjetovi nadarenih Roditelji Djeca Učitelji Ministarstvo - suradnja

[Under Construction]
CENTAR ZA POTICANJE DAROVITOSTI DJETETA


Dr. Jasna C.Lay
Founder and vicepresident,
Specialist in Gifted Education

Kontakt
Novosti
Razvoj kreativnosti
Aktivnosti
Projekti
Tko smo mi ?
Nove knjige
Tisak o nama
Linkovi


Aktivnosti centra

Stručne i primijenjene aktivnosti udruge raznolike su i razgranate na nekoliko područja, a odvijaju se uz suradnju s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa RH., Zavodom za školstvo Republike Slovenije, Odsjekom za psihologiju i pedagogiju Filozofskog fakulteta i Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu, Pedagoškim fakultetom u Mariboru i Ljubljani, izdavačkom kućom "Alinea" i nizom drugih udruga, ustanova i tvrtki (Prometal, Ida didacta, Algoritam, Magma, .... uostalom  - vidi naš POSTER ).

Fotografije o raznolikim aktivnostima udruge možete pogledati ovdje .

Najznačajnijim smatramo slijedeća područja našeg djelovanja:

Stručna pomoć i potpora roditeljima
Informiranje, savjetovanje i edukacija za roditelje stalna je djelatnost udruge u a odvija se i u suradnji s Udrugom roditelja darovite djece i Psihološkim Centrom "Medveščak" u Zagrebu.

Stručna potpora darovitoj djeci
Igraonice za darovitu djecu predškolske dobi (od 3-6 godina) s obogaćenim programom i individualiziranim pristupom odvijaju se od 1995. a  radionice za darovite učenike od prvog do četvrtog razreda osnovne škole od 2000.godine.

Stručna pomoć i potpora praktičarima
Centar Bistrić organizira stručne seminare za odgajatelje, učitelje, pedagoge, psihologe i ravnatelje. Od osnivanja udruge održano je preko 70 seminara u odgojno-obrazovnim ustanovama u desetak gradova Hrvatske i u Sloveniji. 

Radionice za darovite učenike od 1. do 4. razreda osnovnih škola
Programi radionica za darovitu djecu od 7-11 godina odvijaju su se od 2000 god. u Zagrebu (vidi slike). Posebni programi bili su organizirani u suradnji s Zagrebačkom zajednicom tehničke kulture i u Zaprešiću u okviru Projekta prevencije neprihvatljivog ponašanja darovite djece u suradnji s Centrom za mladež i lokalnim obrazovnim ustanovama. Oba ova programa dobila su potporu MOBS-a u 2003. godini i na Natječaju MZOS-a za projekte udruga u izvaninstitucionalnom odgoju i obrazovanju djece i mladih u 2003/4.godini.

Stručna pomoć školama u suradnji sa Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa
Od 2000. godine uspostavljena je i stručna suradnja s školama u provedbi programa za darovite učenike prema natječaju MZOS-a.

Send mail to nadarenost@gmail.com with questions or comments .